Акция в помощ на ученик от Търговската гимназия

stat 16:13  |  20 март 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Дарителски кутии за събиране на средства за операцията Дарителски кутии за събиране на средства за операцията
Сн.: Burgas24.bg

Ученици, учители и родители събират средства, за да помогнат на ученик от Търговската гимназия в Бургас, който трябва да бъде опириран в Белгия.
На 28 февруари Христо Тонев се прибира от Търговската гимназия, където е ученик в 12 клас, и получава силни болки в дясното око и главата, пише в сайта burgas24.bg.
След няколко дена безуспешно лечение в Бургас, заминава за град Варна в очна болница "Света Петка". 

Прегледът е труден, поради болките, силното сълзене на очите и светлобоязън. Въпреки всичко лекарите виждат отлепяне на хориоидеята и изказват предположение за отлепяне на ретината. Назначава сe ново лечение и контролен преглед след седмица. След контролата се установява разкъсване на ретината и се препоръчва преглед и незабавна операция в София. 

Родителите биват насочени към националната консултантка по офтамология и специалист по ретина професор доктор Ива Петкова. Тя дава становище, че операцията, която трябва да се извърши е изключително сложна и трябва да се направи в клиника в Белгия, град Антверпен, в най-скоро време, поради гигантското разкъсване на ретината.

За родителите е непосилна сумата по операцията и учители и съученици на Христо от Търговската гимназия, както и ПГПНЕ "Гьоте", НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и ПГМЕЕ - Бургас са поставили дарителски кутии в сградите си за събиране на средства за операцията.

Всеки, който иска и има възможност да помогне на семейството, може да го направи, като дари сума на:

IBAN: BG 77 IORT 7378 1000 9104 00
BIC: IORTBGSF
INVESTBANK


Премиери

Вълчи нрав

Вълчи нрав

По едноименния роман (1995 г.) на американския писател Едуард Бънкър. Екип бивши ченгета е...

Признак на живот

Признак на живот

От сценаристите на "Дедпул" (2016) и от шведския режисьор от чилийски произход Даниел Еспиноса...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК