В ”Слънчев бряг” събарят дискотека ”Оксижен”

stat 13:16  |  18 май 2017 | | /Редактор Таня Тодорова /  
Централият плаж на Слънчев бряг Централият плаж на Слънчев бряг
Сн.: БТА

В курорта “Слънчев бряг“ започна събарянето на дискотеката “Оксижен“. На мястото има полиция, районът е ограден с полицейска лента, автомобили не се допускат.
От няколко седмици в "Слънчев бряг" има акция за събаряне и премахване на незаконни обекти. Съсобственикът на заведението Данаил Петков каза за БТА, че акцията е избирателна, законът се прилага тенденциозно и обслужва частни интереси.

Петков твърди, че обектът е категоризиран, има пълен комплект от документи и разрешения, които доказват, че е годен да функционира. Дискотеката отвори врати на 6 май. Сега двайсет души персонал ще останат без работа, каза Петков.

Данаил Петков е съсобственик и в ресторанта, в който през миналото лято имаше стрелба и бе убит охранител на Димитър Желязков-Очите.

Незаконните обекти в "Слънчев бряг" са много сериозна пречка за нормалния туризъм, както и за по-голяма доходоносност на целия бранш. Това посочи по-рано през деня в курорта вицепремиерът Валери Симеонов. Той обясни, че ще контролира събарянето на незаконни обекти в "Слънчев бряг" с огромно удоволствие.

Това е стара моя кауза, добави Симеонов. Той заяви, че "Слънчев бряг" трябва да бъде комплексът на широките улици, на зелените площи, на големите плажове и на истинския туризъм. Премахването на незаконните преместваеми обекти ще продължи. До момента са премахнати няколко десетки, информира вицепремиерът.

Най-сериозния проблем е нелицеприятната гледка, когато на плажа багери събарят до плажуващите туристи. Ето това не трябва да се допуска, защото носи негативи на туризма, добави Симеонов.

Това, което може да бъде премахнато до началото на същинския сезон ще се направи. Есента акцията с премахването на незаконните обекти продължава, категоричен бе Симеонов.

Той бе в "Слънчев бряг", където заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова се срещнаха с ръководството на "Слънчев бряг" АД и хотелиери.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК