Над 3 милиона пътници очаква Летище Бургас

stat 14:11  |  19 май 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Туристи на летището в Бургас Туристи на летището в Бургас
Сн.: Bulphoto

Над 3 милиона пътници се очаква да пристигнат на Летище-Бургас, съобщи вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов.
В Бургас той  заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова се срещнаха с областния управител, кметове на общини, представители на туристическия бранш, на която обсъдиха готовността за летния сезон в региона.

Симеонов съобщи, че новото правителство вече е изпълнило част от исканията на туристическия бранш. Става въпрос за облекчаване на процедурата за наемане на работна ръка от трети страни.

Вицепремиерът информира, че отпадат изискванията за представяне на преведен документ за образование и квалификация, договор за наем. Симеонов уточни, че става въпрос за наемане на работа на наши сънародници от Украйна, Беларус, Молдова и Русия. Те ще бъдат наемани в рамките на 90 дни, без трудово разрешение.

Симеонов допълни, че документите, които са се подавали само в Социалното министерство в София, вече могат да се подават в териториалните звена на ведомството в Бургас и във Варна.

Вицепремиерът добави, че ще настоява от този туристически сезон да се въведе патентен данък за апарткомплексите. Стойността му ще се определи от Финансовото министерство.

Близо 83 процента повече са заявените чартъри от Франция с туристи, които се очакват по нашето море. Сравнението е с миналогодишния сезон. Това обяви в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

Николина Ангелкова информира, че ръстът на ранните записвания от Германия е между 10 и 29 процента. Очаква се увеличение на туристите от Белгия, Полша и Чехия, а ръстът на туристи от Русия е между 15 и 20 сто.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК