Ангелкова инспектира два морски плажа в Бургас

stat 09:47  |  19 юни 2017 | | /Редактор Таня Тодорова /  
Министър Ангелкова инспектира два морски плажа на територията на Бургас Министър Ангелкова инспектира два морски плажа на територията на Бургас
Сн.: Официален сайт

Новият наемател на морски плаж “Бургас-север“ е осигурил всички задължителните дейности - почистване, спасителни постове, медицинско обслужване.

В това се е уверила лично министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от Министерството на туризма.

Плажът се почиства машинно и ръчно, е видяла още Ангелкова. По отношение на водоспасителната дейност е станало ясно, че спасителите ще бъдат с 9 човека повече от задължителния брой. Като добра практика министър Ангелкова е посочила, че има изградени специализирани санитарни възли за хора с увреждания.

Предстои да бъде обособен и детски кът. Тя е припомнила, че благодарение на допълнително водени разговори и договорености със стопанина на морския плаж, посетителите ще заплащат по 3.00 лв. за чадър и 3.00 лв. за шезлонг, а не първоначално заложените по 7.00 лв.

"Бургас-север" е предаден на новия наемател едва на 8 юни, поради забавяния в процедурата за отдаване под наем на морския плаж.

"Морски плаж Бургас-централен" се поддържа в изрядно състояние", е отбелязала Ангелкова при инспекцията на този плаж. По думите й новият наемател изпълнява стриктно договорните си задължения и има осигурени необходим брой спасителни постове, спасители, медицинско обслужване, а почистването на плажа се извършва регулярно.

По време на проверката на "Бургас-централен" министърът на туризма Николина Ангелкова се е срещнала с 19-годишната Жени Райкова, която работи като спасител там. Само преди няколко дни младото момиче е спасило от удавяне 14-годишен, след края на работния си ден.

"Вашата работа е високо отговорна и постъпката Ви е пример за младите хора", й е казала Николина Ангелкова. Двете са разговаряли за това, че посетителите на плажа трябва да бъдат внимателни и да спазват инструкциите на спасителите.


Премиери

Междузвездни войни: Последните джедаи

Междузвездни войни: Последните джедаи

a.k.a. "Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi": Продължава историята от епизод 7. Рей...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК