Трафикът към южните курорти вече минава извън Бургас

stat 21:20  |  12 юли 2017 | | /Редактор Десислава Димитрова /  
Очаква се така задръстванията към морето да намалеят Очаква се така задръстванията към морето да намалеят
Сн.: bTV Media Group

В разгара на лятото ще има ново улеснение за шофьорите, пътуващи към Южното Черноморие. От днес трафикът към курортите на юг от Бургас е изнесен извън града.
На входа на морския град идващите от магистрала "Тракия" ще се включат на дясно в новата пътна връзка и така ще минат транзитно край Бургас, без да влизат в града и без да чакат по светофари, съобщи bTV.

Важна подробност обаче е, че за да се възползват от новия четирилентов южен обход, шофьорите трябва да пропуснат стария край Камено. С разширението на пътя край езерото Вая би трябвало доскорошната тапа вече да я няма. Много от шофьорите знаят за новия маршрут, но не и как да го намерят.

"Стои старата сигнализация за Созопол, през селата и разбития път. И става колона, опашка, всички гледат и се чудят, мислят да минат по новия път, даже спираха тук хората да питат, но всеки вдига рамене и това е", коментира Пламен Паскалев, който зарежда на бензиностанция по пътя за Созопол на път за морето със семейството си. 

Иван Гюлев от „Безопасност и организация на движението" заяви, че ще помолят за съдействие Пътната полиция в първите дни, за да ориентират водачите. Участъкът край Ахелой е другата кошмарна за шофьорите точка. През натоварените дни 15-те километра от летището до Слънчев бряг отнемат часове.

Четирилентовият път е в проект, но изграждането му се бави заради обжалване на процедурите. Регионалният министър Николай Нанков посочи, че заседание ще има октомври и ако обжалването на подробния устройствен план се отмени веднага ще започне строеж. Очаква се разширеният път до Слънчев бряг да е факт другото лято. Въпреки съкратените срокове и по-бързото пускане на обхода заради отпускарския сезон, фирмата изпълнител е категорична, че не е правен компромис с качеството.Премиери

Rampage: Унищожителите

Rampage: Унищожителите

По класическата видеоигра от 80-те години - маймуни и чудовища разрушават градовете....

Такси 5

Такси 5

Полицаят Силвен Маро (Франк Гастамбид) - парижко суперченге и изключителен шофьор - е...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК