Трафикът към южните курорти вече минава извън Бургас

stat 21:20  |  12 юли 2017 | | /Редактор Десислава Димитрова /  
Очаква се така задръстванията към морето да намалеят Очаква се така задръстванията към морето да намалеят
Сн.: bTV Media Group

В разгара на лятото ще има ново улеснение за шофьорите, пътуващи към Южното Черноморие. От днес трафикът към курортите на юг от Бургас е изнесен извън града.
На входа на морския град идващите от магистрала "Тракия" ще се включат на дясно в новата пътна връзка и така ще минат транзитно край Бургас, без да влизат в града и без да чакат по светофари, съобщи bTV.

Важна подробност обаче е, че за да се възползват от новия четирилентов южен обход, шофьорите трябва да пропуснат стария край Камено. С разширението на пътя край езерото Вая би трябвало доскорошната тапа вече да я няма. Много от шофьорите знаят за новия маршрут, но не и как да го намерят.

"Стои старата сигнализация за Созопол, през селата и разбития път. И става колона, опашка, всички гледат и се чудят, мислят да минат по новия път, даже спираха тук хората да питат, но всеки вдига рамене и това е", коментира Пламен Паскалев, който зарежда на бензиностанция по пътя за Созопол на път за морето със семейството си. 

Иван Гюлев от „Безопасност и организация на движението" заяви, че ще помолят за съдействие Пътната полиция в първите дни, за да ориентират водачите. Участъкът край Ахелой е другата кошмарна за шофьорите точка. През натоварените дни 15-те километра от летището до Слънчев бряг отнемат часове.

Четирилентовият път е в проект, но изграждането му се бави заради обжалване на процедурите. Регионалният министър Николай Нанков посочи, че заседание ще има октомври и ако обжалването на подробния устройствен план се отмени веднага ще започне строеж. Очаква се разширеният път до Слънчев бряг да е факт другото лято. Въпреки съкратените срокове и по-бързото пускане на обхода заради отпускарския сезон, фирмата изпълнител е категорична, че не е правен компромис с качеството.


Премиери

Kingsman: Златният кръг

Kingsman: Златният кръг

Продължение на "Kingsman: Тайните служби" (2015 г.). Когато щаб-квартирата на британците от...

Lego Ninjago: Филмът

Lego Ninjago: Филмът

Втори спин-оф на "LEGO: Филмът" (2014). 6 малки нинджи са натоварени със задачата да защитават...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК