Чехкиня се удави в Слънчев бряг, във водата издирват дете

stat 08:30  |  13 юли 2017 | | /Редактор Надежда Христова /  
Туристите са се къпали в неохраняемо от морски спасители време на деня (Снимка архив) Туристите са се къпали в неохраняемо от морски спасители време на деня (Снимка архив)
Сн.: Shutterstock

Чешка туристка се е удавила в Слънчев бряг, издирват 11-годишно момиченце, влязло в морето заедно с жената.
Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас.

Вчера около 20.13 часа в Районно управление „Полиция” - Несебър е получено съобщение за инцидент в морето между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг срещу бистро „Кораба”, при който се давела жена. Изпратените на място полицейски служители установили, че 38-годишния българин с инициали И.М. от Габрово предприел първоначални действия за спасяване, но въпреки намесата му, извадената от водата жена – починала.

Констатирано е, че удавилата се е 61-годишната чешка туристка с инициали О.Б., отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

Мъжът заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността.

Незабавно е започнало издирване от служители на „Морска администрация” и „Пожарна безопасност и защита на населението”, но тялото на детето не е открито.

Установено е, че изчезналото момиченце е 11-годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с О.Б. и 13-годишната си сестричка в Слънчев бряг.

По първоначални данни двете деца заедно с 61-годишната жена. влезли в морето, но 11-годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ привлякла вниманието на българина И.М. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено чешката туристка.

Издирването на тялото на 11-годишното момиченце продължава. Тялото на О.Б. е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина” към УМБАЛ – Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК