Рибарите не искат нов зам.-директор в ИАРА

stat 12:33  |  13 юли 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
Рибарските сдружения заплашват с нови протести Рибарските сдружения заплашват с нови протести
Сн.: Shutterstock

Рибарски сдружения заплашиха с протест заради назначаването на новия заместник-директор в ИАРА.
Представители на шест рибарски сдружения се обявиха против назначаването на новия заместник-директор в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ Николай Иванов, съобщава БТА.

В писмо до министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов рибарите пишат, че през месец март Иванов е бил уволнен от агенцията, след масови протести на риболовния бранш. Писмото е изпратено също до изпълнителния директор на ИАРА и кмета на Бургас Димитър Николов.

Въпросното назначение в ИАРА е изключително лош сигнал към целия риболовен бранш. Именно заради дейността на въпросното лице при предишния му престой в ИАРА се стигна до безпрецедентни двумесечни протести на рибари, при които бяха блокирани пътни артерии и пристанища.

Само преди няколко месеца подробно аргументирахме действията си против предишното ръководство на ИАРА, като представихме безспорни доказателства за абсурдите, до които достигна ръководеното от Иванов звено в ИАРА - Бургас, пише в писмото до министър Порожанов.

Емил Милев, председател на рибарско сдружение "Черноморски изгрев" каза, че рибарите отново ще излязат на протест, заради назначаването на лица на ръководни постове, които нямат нужния опит и квалификация, доказали с дейността си единствено способност за репресии, незачитане разпоредбите на закона и актовете на министъра на земеделието и храните.

Представители на рибарските сдружения настояват за среща с министър Порожанов, на която да обсъдят важните за бранша въпроси.

Молбата ни идва на фона на скандалните назначения в ИАРА и сигналите от земеделското министерство за предстоящи ограничителни мерки в Черно море, които се съобщават на бранша между другото, без да е ясно кой ги предлага, поради какви причини и с какви аргументи, пишат в писмото си рибарите.Премиери

Принцесата на покера

Принцесата на покера

По мемоарите "Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My...

Привличане

Привличане

Разказ за успеха, амбициите, любовта, изпъстрен с много танци. Свежа история за поколението на...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК