Обраха морската къща на футболната легенда Николай Илиев

stat 09:10  |  10 август 2017 | | /Редактор Десислава Димитрова /  
Николай Илиев призова от Свети Влас Бойко Борисов да тропне по масата Николай Илиев призова от Свети Влас Бойко Борисов да тропне по масата
Сн.: NOVA Broadcasting Group

Крадци са влезли и ограбили къщата в Свети Влас на футболната легенда от “Левски“ Николай Илиев, докато той и семейство му спели.
Инцидентът е станал още на 26 юли, но той разказа сега за него, защото е ядосан, че макар, че крадецът е бил заловен, направил е самопризнания и оставил следи, наблюдаващата прокурорка заявила, че още не е убедена, че той го и извършил и го задържали само за 48 часа, съобщи Нова телевизия.

На живо в сутрешния блок разказа, че кражбата е станала в ранния следобед, когато в къщата са били трима възрастни и три деца - внуците му. Крадецът или крадците, защото той подозира, че може да са били двама, е минал през спалнята му и му  взел чанта с документи и пари, и ключове. След това се качил горе, където спели децата.

„Най-много се притеснявам не от това, че са влезли и са ни обрали, а от това, че са влезли в пространството на внуците ми. Ами, ако този бандит е дрогиран и реши да направи нещо друго, например да отвлече децата? Това ще продължава да се случва, ако в България не се приемат спешни закони срещу този бандитизъм, срещу за хората, които спокойно си влизат в къщите, обират и са способни да направят и други неща”, коментира Илиев.

По думите му това се случва именно, защото крадците остават безнаказани.

„Те плащат 500-1000 лева гаранция и излизат на свобода, знаят си, че дори да има закони, те не се спазват и са защитени”, допълни бившият футболист.

Той уточни, че знае кой е крадецът.

„Аз го познавам по физиономия това момче, което влезе в къщата ми, знам от коя банда е, в полицията видях, че има ей такова досие”, каза Илиев и подчерта, че досега не бил осъждан, защото не е пълнолетен. Той изрази възмущение, че полицаите спокойно му казали, че знаят дори от коя банда е, но нищо не можели да направят.

И разказа, че в Италия, където преди години играеше в местен отбор (в "Болоня" от 1989 до 1991 г., първи български футболист в калчото - б.р.), има карцер за непълнолетни престъпници, които излежават присъди, а ако са по-големи влизат и в затвора.

"Писна ни да се казва - ние ги хващаме, те ги пускат. Затова се обърнах към Бойко Борисов и казах, че да, докато беше главен секретар, те ги хващаха, от другата страна ги пускаха, сега вече е от другата страна на бариерата и трябва да тропне по масата. Защото тези депутати, които ги избираме, нищо не правят, за да бъдат по-спокойни хората, а те като мишленца или гласуват каквото им кажат, или си правят далаверите", заяви още Николай Илиев, който все пак каза, че разчита на професионалистите в МВР, прокуратурата и съда.

От телевизията уточниха, че от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас са им заявили, че няма да коментират, докато случаят не бъде приключен.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК