С вино и хоро изпращат пътници на Летище-Бургас

stat 15:05  |  12 септември 2017 | | /Редактор Таня Тодорова /  
Заминаващите от Летище-Бургас пътници ще бъдат изпращани с вино и българско хоро Заминаващите от Летище-Бургас пътници ще бъдат изпращани с вино и българско хоро
Сн.: Shutterstock

До края на месеца заминаващите от Летище-Бургас пътници ще бъдат изпращани с български хора и с вино, съобщиха от летището.

За популяризирането на фолклорното ни културно наследство, на Терминал 2 в транзитен салон "Заминаване", е обособена специална зона. 

Всеки пътник може да види едни от най-известните български народни танци, да се включи във надиграване и да научи стъпки от български хора.

В битовия кът, който желае може да се премени с народна носия. Докато изчакват своя полет, гостите на България могат да дегустират и различни сортове български вина, каза говорителят на летището Кристина Нейкова.

Автентичната обстановка се допълва и от изложените предмети от бита на българина от преди 150 години - хурка, вретено, стомна, бъклица и други.

Изпълнители на фолклорните танци са танцьорите от Фолклорен танцов ансамбъл "Никола Гинов" при Младежки културен център - Бургас.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК