Разширяват пътя между Поморие и Ахелой

stat 11:42  |  12 октомври 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Символичната първа копка ще бъде направена при 217-ми километър на пътя Слънчев бряг-Бургас Символичната първа копка ще бъде направена при 217-ми километър на пътя Слънчев бряг-Бургас
Сн.: Bulphoto

Реконструкцията на 5-километровия участък от пътя Слънчев бряг - Бургас започва на 13 октомври, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява „Ен Ар Консулт“ ЕООД. Авторският надзор ще е на „Виа план“ ЕООД.

Със средства от републиканския бюджет ще се изгради второ платно в отсечката между Поморие и Ахелой.

Символичната първа копка ще бъде направена при 217-ми километър на път I-9 Слънчев бряг – Бургас (на 2 километра от разклона за село Каменар в посока Ахелой).

На нея ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенцията Дончо Атанасов.

По-рано същия ден, от 10.00 ч., министър Нанков ще участва в деветата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие в Несебър.

Сред темите, които ще бъдат дискутирани на форума, са: управлението, строителството и поддръжката на транспортната инфраструктура, съвременните нормативни документи, регионалните и националните приоритети, устойчивата пътна безопасност.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК