Няма виновни за смърта на 2 жени при потоп в Бургаско

stat 11:33  |  14 ноември 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Валежите били невиждани и затова се стигнало до трагедията Валежите били невиждани и затова се стигнало до трагедията
Сн.: DarikNews

Няма виновни за смъртта на две жени при наводнението в Бургас преди три години.
Досъдебното производство е прекратено още преди година, защото няма човешки фактор в трагичния инцидент, а основната причина за него било времето, съобщи БНР.

Рекорден валеж, неправилно избрано място за пътя Бургас-Созопол и лоша поддръжка на водосбора на река Отманлийска. Това са основните причини за образуваната приливна вълна, която помита участък в района на парк "Росенец" в нощта срещу шести септември 2014 година. Водата отнася коли в близкото дере, където две жени от Бургас - 21-годишната Камелия и 69-годишната Недялка, намират смъртта си.

Такъв валеж се случвал между сто и хиляда години - 176 литра на квадратен метър е посочено в хидроложката експертиза. Водосборът на река Отманлийска бил обрасъл с растителност, което пречело на нормалния отток.

Отбелязан е и човешкият фактор заради замърсяване в района със строителни отпадъци и автомобилни гуми. Въпреки това прокурорът е преценил, че няма виновни длъжностни лица и досъдебното производство е прекратено през октомври миналата година.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК