Номиниран за ”Бург на година” отстъпи приза на спасител

stat 16:59  |  6 декември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Архитект Емил Бурулянов отстъпи приза „Бург на годината“ на спасител от наводненията Архитект Емил Бурулянов отстъпи приза „Бург на годината“ на спасител от наводненията

Архитект Емил Бурулянов стана тазгодишният носител на годишната награда на Община Бургас, но се отказа от приза в полза на Пламен Карашев.
Това стана днес по време на официалната церемония в града, където кметът лично връчваше статуетките.

Архитект Бурулянов каза, че Пламен Карашев е човек, помагал много за спасяването на хора и преодоляване на последиците от наводненията в Бургаско.

Предприех тази стъпка, защото това бе една тежка година за Бургас, в която природните бедствия сложиха тежък отпечатък върху много човешки съдби, каза архитектът.

Според него носителят на приза тази година трябва да е някой, който е изложил живота си на риск, за да спаси други хора.

Бурулянов научил името на Пламен Карашев от медиите и по време на церемонията помоли представителите на институциите да направят всички възможно, за да му бъде връчена почетната статуетка на "Бург на годината".

В категорията "Завърнали се младежи" победител е Даниела Павлова, която стана вицешампион на най-голямото ученическо първенство в света по информационни технологии.

За "Бург на годината" бяха номинирани и други достойно граждани на морския град. Един от тях е писателят Ваньо Вълчев - за приноса му към културата и 80- годишния му юбилей. Останалите са диригентът Левон Манукян, режисьорът Георги Дюлгеров и председателят на КСТ "Бургас 75" Андрей Тодоров.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК