Номиниран за ”Бург на година” отстъпи приза на спасител

stat 16:59  |  6 декември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Архитект Емил Бурулянов отстъпи приза „Бург на годината“ на спасител от наводненията Архитект Емил Бурулянов отстъпи приза „Бург на годината“ на спасител от наводненията
Сн.: Официален сайт

Архитект Емил Бурулянов стана тазгодишният носител на годишната награда на Община Бургас, но се отказа от приза в полза на Пламен Карашев.
Това стана днес по време на официалната церемония в града, където кметът лично връчваше статуетките.

Архитект Бурулянов каза, че Пламен Карашев е човек, помагал много за спасяването на хора и преодоляване на последиците от наводненията в Бургаско.

Предприех тази стъпка, защото това бе една тежка година за Бургас, в която природните бедствия сложиха тежък отпечатък върху много човешки съдби, каза архитектът.

Според него носителят на приза тази година трябва да е някой, който е изложил живота си на риск, за да спаси други хора.

Бурулянов научил името на Пламен Карашев от медиите и по време на церемонията помоли представителите на институциите да направят всички възможно, за да му бъде връчена почетната статуетка на "Бург на годината".

В категорията "Завърнали се младежи" победител е Даниела Павлова, която стана вицешампион на най-голямото ученическо първенство в света по информационни технологии.

За "Бург на годината" бяха номинирани и други достойно граждани на морския град. Един от тях е писателят Ваньо Вълчев - за приноса му към културата и 80- годишния му юбилей. Останалите са диригентът Левон Манукян, режисьорът Георги Дюлгеров и председателят на КСТ "Бургас 75" Андрей Тодоров.


Премиери

Междузвездни войни: Последните джедаи

Междузвездни войни: Последните джедаи

a.k.a. "Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi": Продължава историята от епизод 7. Рей...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК