В Бургас спипаха грък, издирван 6 г. за измами

stat 13:19  |  12 януари 2018 | | /Редактор Калин Каменов /  
Бургаския окръжен съд гледа мярка на гръцкия гражданин Михаил Каракостас Бургаския окръжен съд гледа мярка на гръцкия гражданин Михаил Каракостас
Сн.: БТА

Грък, издирван от 6 г. за серия измами, е задържан и предаден на българските власти, съобщиха от Апелативната прокуратура Бургас.

На 8 януари т.г. 59-годишният Михаил Каракостас е предаден на полицията в морския град, тъй като част от престъпните си деяния извършил в Слънчев бряг. Той е обвинен за това, че в периода 7-19 юли, 2009 г. в Стара Загора и Слънчев бряг прекарал в обръщение неистински платежни инструменти - пътнически чекове на „Американ експрес", като знаел, че са подправени.

 

На 7 юли в клон на банка в Стара Загора гъркът пласирал 3 пътнически чека с номинал от 500 евро, а на 19-ти успял да прокара в обръщение 4 такива чека в обменно бюро в Слънчев бряг. Същия ден опил да пласира още един ченк-менте в комплекса.

 

Гъркът е обвинен и за това, че пласирайки фалшиви пътнически чекове е получил общо 7595 лв. Михаил Каракостас успял да се изплъзне от българското правосъдие, обявен е за общодържавно издирване през 2011 г. Срещу него е била издадена и Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура Бургас.
Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК