Улица ”Богориди” ще е с нова визия до лятото

stat 16:02  |  12 март 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Новата визия на ”Богориди” ще е факт до лятото Новата визия на ”Богориди” ще е факт до лятото
Сн.: БНР

Пейки с пергули и вертикална растителност, ново осветление, каквото липса към момента ще има по реконструираната емблематична улица "Богороди" в Бургас.
Тентите и чадърите ще бъдат в един цвят. Идеята е „Богориди“ да има цялостен, завършен вид и да е максимално разчистена от разностилни елементи. Това коментира главният архитект на община Бургас Веселина Илиев след среща със собственици на магазини и заведения, на която бяха уточнени последните параметри по ремонта.

"С изготвянето на схемата се опитахме максимално да покрием исканията на собствениците от предходни години, защото имаме тази информация. Да определим зоните, така че те да бъдат солидарно разпределени между всички, да няма ощетени, да няма засегнати и да осигурим в същото време възможност на гражданите и на гостите да се наслаждават на новата реконструирана улица", каза Веселина Илиева, цитирана от БНР.

Архитект Илиева не се ангажира с крайна дата кога ремонтните дейности по улица „Богориди“ ще приключат, но посочи, че намерението на строителите е до началото на туристическия сезон тя да бъде проходима.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК