Летището в Бургас очаква 3 милиона туристи

stat 09:59  |  13 април 2018 | | /Редактор Таня Тодорова /  
11 нови дестинации са включени в чартърната програма на летището 11 нови дестинации са включени в чартърната програма на летището
Сн.: Shutterstock

Бургаското летище ще посрещне 3 милиона туристи през тази година за пръв път в историята си. През новия летен сезон се очакват 10% ръст на чуждестранните гости.

Данните от предварителните записвания представи директорът на морската аерогара Георги Чипилски при откриването на туристическата борса: „Вашата ваканция“, съобщи БНР.

11 нови дестинации са включени в чартърната програма на летището, допълни той. Традиционно, както и миналата година, топ пазари са Великобритания, Германия, Русия. Най-големи ръстове имаме за Великобритания, Германия, Полша, Чехия, Израел и Словакия.

Повече участници, интересни предложения за морска почивка и туристически маршрути в Странджа се представят на изложението, в което участват над 30 общини, организации и туристически фирми.

В програма са включени презентации, срещи с представители на държавни институции. Основна тема, която ще бъде дискутирана и тази година, е проблемът с недостига на кадри в сферата на туризма.

Становище за синхронизация на законодателството ни при наемането на чуждестранни работници от страни извън Европейския съюз подготвят от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг. То ще бъде изпратено до МВнР и службата по миграция.

За технически проблем при престой на чуждестранните работници на 90 дни сигнализираха хотелиери – според текст в Закона за чужденците, служителят трябва да напусне територията на страната след 90 дни и след това да се върне обратно, за да продължи да работи.

Законът за трудовата миграция и трудовата мобилност обаче дава възможност това да се случва без да се напуска територията на страната. Хотелиерите се надяват технологичната грешка да бъде отстранена. Основно туристическите обекти наемат служители от Украйна, Молдова, Сърбия и Македония.Премиери

Нито звук

Нито звук

Свръхестествен трилър - първи филм, в който играят съпрузите и в живота Джон Кразински и Емили...

Такси 5

Такси 5

Полицаят Силвен Маро (Франк Гастамбид) - парижко суперченге и изключителен шофьор - е...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК