Стартира ”Празници много-животът е един”

stat 12:53  |  18 май 2009 /Редактор Лилия Чалева /  
Инициативата е свързана с абитуриетските балове Инициативата е свързана с абитуриетските балове
Сн.: БГНЕС

Информационна кампания за безопасно шофиране по време на абитуриентски балове 2009 стартира за втора поредна година в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
И тази година тя се организира под мотото "Празници МНОГО! Животът е ЕДИН!".
Инициативата ще стартира на 22 май в петък от 18.00 часа на площад Тройката, когато е официалното изпращане на първите бургаски абитуриенти от СОУ "Иван Вазов" и ПГ по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола".
Началото на кампанията ще бъде дадено с разлепването на първите информационни материали, носещи нейното послание –"Празници МНОГО! Животът е ЕДИН!". Те ще бъдат поставени върху превозните средства, с които зрелостниците ще се придвижват до местата на своите балове. Инициативата е на кмета на община Бургас Димитър Николов и е съгласувана с органите на МВР в града.
"Надявам се, че и този път посланието на кампанията ще успее да повиши вниманието на зрелостниците за безопасно шофиране в абитуриентската нощ. Дано тази година Бургас да не фигурира в нито една полицейска хроника за пострадали ученици по баловете", заяви Димитър Николов.
Целта на инициативата е да се сведат до минимум или напълно да се избегнат случаите на пътни произшествия, които възникват ежегодно по време на традиционните абитуриентски балове. Голяма част от тези инциденти често имат трагични последици. Причините за това са бързата скорост, приповдигнатото еуфорично настроение и шофирането в нетрезво състояние на завършващите ученици.Премиери

Принцесата на покера

Принцесата на покера

По мемоарите "Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My...

Нощни игри

Нощни игри

Макс и Ани (Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс) веднъж седмично се събират с приятели и си...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК