25 заведения тормозят бургазлии със силна музика

stat 11:10  |  7 юни 2011 / Редактор Георги Брандийски /  
Извършени са 42 проверки и 114 измервания за шум, от които 32 са показали нарушение Извършени са 42 проверки и 114 измервания за шум, от които 32 са показали нарушение
Сн.: БГНЕС

Според справка на Областната дирекция на МВР, бургазлии са се оплакали от шум идващ от 25 заведения за обществено хранене в града.
Това съобщи общественият посредник Таньо Атанасов, цитиран от BurgasInfo. Сред заведенията са: бар „Хепи" в к-с „Лазур", ресторант „Иваново ханче", кафе „Скандал"; бистро "Триада"; павилион "Херо", кафе „Лъки", кафе „Чива-Роял", Бар-клуб „Джубокс", кафе „Карма", кафе „Рио", кафе „Горещо", комплекс „Национал", бар „Нико", ресторант „Златна котва", бистро „Роял", кафе „Вип", хотел „Астория", бар „Текила", бистро „Чичовци", кафе-бар „Кибо" на ул. „Баба Ганка", кафе „Релакс", кафе „Силвър клуб", кафе „Бродуей" на ул. „Силистра", кафе „Бакарди", бистро „Каса вино" на ул. „Шейново".

По данни на самите потърпевши често се е налагало по няколко пъти на вечер да търсят съдействие от дежурните полицейски екипи. Общият брой подадени жалби в ОДМВР-Бургас срещу шума са 62 в периода от 1 януари 2010г. до 31 декември 2010г.

Към дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност", на която са възложени контролните функции по спазване на „Наредба за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас" са постъпили по данни на самата дирекция 21 броя жалби от граждани. Всичките са насочени към шума от конкретни заведения за обществено хранене - кафета, бистра, бирарии, ресторанти, закусвални. Сред тях са: кафе-бар „Кибо", кафене „Тропикана", бирария „Водопада", бистра „Каса вино", кафене „Бохем", ресторант „Национал", кафе-аперитив „ Черно и бяло", ресторант „Амстел", кафе-сладкарница „Бакарди", бирария „Силвър", бистро „Славяни", ресторант „При шопа", ресторант „Старата кръчма", пекарна „Краси", закусвалня „Сладко и солено".

Има две жалби срещу шум от Музикален клуб с билярд в сутерена на бл 125 в к-с „Славейков" и фитнес център на ул. „Фердинандова" N78. В РЗИ-Бургас са постъпили 27 жалби и сигнали. По данни на ръководството са извършени 42 проверки и 114 измервания, от които 32 са показали нарушение на пределно допустимите норми. Издадени са 9 предписания, съставени са 12 акта и 4 заповеди за спиране на локални източници на шум.Премиери

Принцесата на покера

Принцесата на покера

По мемоарите "Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My...

Нощни игри

Нощни игри

Макс и Ани (Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс) веднъж седмично се събират с приятели и си...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК